donderdag 9 december 2010

Wikileaks III

Vreemd, de hele zaak rond wikileaks word steeds vreemder... Er is steeds minder nieuws te vinden, terwijl dit echt wereldnieuws is. Betaalsystemen gaan in de politiek, Visa en Mastercard accepteren geen donaties meer voor wikileaks. En dat terwijl er voor echte criminele organisaties gewoon zaken word gedaan? Niemand van de media of regering die daar een uitspraak over doet? Daarna ligt de site even plat, jongens, dat is dan weer wel nieuws...
Het parool kopt: "Nederland: geen bemoeienis met Assange
08-12-10   22:36 uur
DEN HAAG - Nederland en de Europese Unie kunnen en willen niet treden in de bevoegdheid van Zweden om WikiLeaks-oprichter Julian Assange eventueel uit te leveren aan de Verenigde Staten."

Wat betekent dit allemaal, als je een geheimpje weet en openbaar maakt, word je door de grote machine aangepakt en monddood gemaakt? Wat een nepvrijheid, en dan op hetzelfde moment dit aankondigen:

"VS gaat Dag van de Persvrijheid verzorgen
  - door Steven (raistlin6) op 07-12-2010 @ 20:35"


De VS gaat volgend jaar van 1 tot en met 3 mei de Dag van de Persvrijheid verzorgen, zo meldt de Amerikaanse regering via hun website. Het thema van het evenement is '21st Century Media: New Frontiers, New Barriers'. 


"Nieuwe media stellen burgers over de hele wereld in staat om hun leefomstandigheden kenbaar te maken, hun mening te uiten over gebeurtenissen en informatie uit te wisselen, soms in een omgeving die vijandig staat tegenover de vrijheid van meningsuiting", zo stelt de Amerikaanse regering in hun heroïsche strijd voor persvrijheid.


De Amerikaanse regering geeft wel aan zich ernstig zorgen te maken over de 'vastberadenheid van sommige regimes om censuur toe te passen en individuen het zwijgen op te leggen'. "Evenementen als de Dag van de Persvrijheid zijn bij uitstek geschikt om onze steun toe te zeggen aan het ondersteunen en vergroten van de persvrijheid en de vrije stroom van informatie in dit digitale tijdperk."

Snap jij het? Dezelfde dag was er een interview bij Pauw en Witteman waar Europarlementarier Schaake net terug was uit Amerika van een vergadering met collega's. Zij vertelde dat
medewerkers van de ambassade en overheid in Amerika verboden was documenten van wikileaks te openen of te lezen. Staat haaks tegenover vrijheid of niet?
"Het blokkeren van websites en bankrekeningen van Wikileaks en oproepen tot geweld tegen Assange zijn praktijken die horen bij een dictatuur", is wat ze zei in de uitzending.
Leven we wel in een democratie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten